19 Mart 2024

2011 – 2012 SEZONU – YILDIZ A (1996 doğumlular)

Takımımız Yıldızlar Seri B liginde 1996 doğumlu oyunculardan kuruluydu. Takımımız bir önceki sezonu Çeyrek finalist olarak kapatması nedeni ile 2011 – 2012 sezonunda seri başı olarak listeye girdi.

TBF Seri B Yıldız Ligi ilk tur maçlarında Efes Pilsen B takımının ardından 2. olarak bitiren 1996 doğumlu takım, Play Off grubunda da Efes Pilsen B takımı ile eşleşen takımımız bu defa ilk maçta yaptığı hataları yapmayarak Pertevniyal’i mağlup etti ve grup lideri olarak Play off çeyrek finaline gitti.

Yıldız A takımımızın play off ‘ da son maçını Modaspor ile yapan takımımız dominant bir oyun sonrası galip gelerek Yarı finale adını yazdırmıştır.

23 – 26 Ocak 2012 tarihleri arasında, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizatörlüğünde, “Starların Doğuşu” basketbol turnuvasına katılan Yıldız Takımımız, turnuvada Şampiyon olmuştur.

Takımımız play-off dönemine kadar iyi bir çalışma gerçekleştirdi. Antrenmanlarda ve hazırlık maçlarında iyi performans sergileyen takımımız bazı antrenman ve hazırlık maçları dışında bu döneme kadar bir çok rakibine göre çok iyi durumda. Takım içinde arkadaşlık iyi durumda , bazı ufak sorunların olmasıyla beraber bunları çocuklar kendi içlerinde halledebiliyorlar.

Beylerbeyi Yıldız A Erkek Basketbol takımımızın hedefi ; hırslı , mücadeleci , hatasız , akıcı  bir basketbol ile 2011 – 2012 sezonunda Türkiye Şampiyonasına gitmektir.

 


Takım Başarıları

Türkiye Basketbol Federasyonu Seri B ligi
YARI FİNAL
İstanbul Gelişim Ligi
3  NCÜ
Eskişehir GSGM Turnuvası
ŞAMPİYON

 


TBF SERİ B LİGİ

TBF Seri B Yıldız Ligi ilk tur maçlarında Efes Pilsen B takımının ardından 2. olarak bitiren 1996 doğumlu takım Play Off grubu için avantajlı bir konum elde etti.

2011 – 2012 Sezonu Yıldızlar Seri B statüsü

Seri B grupları altı takımdan az olamaz, lige katılım başvurusu yapan takım sayısına göre alt grup adedi belirlenir. Seri B grup maçları tek devreli lig usulü oynanır.

Play Off

Seri B de kendi gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar play – off eleme turuna yükselirler ve tek devreli lig usulü maçlar oynarlar. Grup birincileri birinci torba, grup ikincileri ikinci torba, grup üçüncüleri üçüncü torba olmak üzere toplam üç torbadan kuralar çekilir ve 4 grup oluşturulur. Bu 4 grupta birinci olan takımlar dörtlü bir grup oluşturur ve tek devreli lig usulü oynarlar. Gruplarda en az üç takımdan oluşmalıdır, aksi taktirde grup sayısı 4 ten 3 e veya 2 ye indirilebilir.

Play – off grubunun ilk iki takımı yukarıda açıklandığı gibi Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı için mücadele ederler ve 2012 – 2013 sezonunda Seri A da oynama hakkı kazanırlar.

Play Off grubunda da Efes Pilsen B takımı ile eşleşen takımımız bu defa ilk maçta yaptığı hataları yapmayarak Pertevniyal’i mağlup etti ve grup lideri olarak Play off çeyrek finaline gitti.

Yıldız A takımımızın play off ‘ da son maçını Modaspor ile yapan takımımız dominant bir oyun sonrası galip gelerek Yarı finale adını yazdırmıştır.

 


ESKİŞEHİR’DE ŞAMPİYONLUK

TBF İstanbul ligi sezon arasında devre arasını fırsat bilen takımımız Eskişehir Tütrk Dünyası Başkenti Basketbol Şampiyonasına katıldı.

Takımımız bu turnuvada kendi yaşıtları ile oynadı ve güçlü rakibi BASKENT 34 ile oynadığı maçı kazanarak şampiyon oldu.

 


İSTANBUL GELİŞİM LİGİNDE ŞAMPİYON

TBF İstanbul ligi ile eşzamanlı oynadığımız Gelişim liginde müthiş bir sezon geçiren takımımız 3.lük maçında Ataşehir Yıldızları ile karşılaştı. Maçı kazanan takımımız sezonu kupayla taçlandırdı.

 


TAKIM KADROSU

ALPEREN ALAYBAŞI
1996
BERKİN BOLERDEN
1996
BORAN PİŞKİN
1996
BURAK BERK TUNCER
1996
CAN METE İNCEOĞLU
1996
BERKAY ERGÖNENÇ
1996
KAAN ÖZKAN
1996
BARIŞ YILDIZ
1996
UTKU TAMİRAK
1996
AHMET AYKUT ARA
1996
OĞUZCAN BERKEL
1996
ÖZCAN ACAR
1996
KUTAY CEM ACAR
1997
ÖZGÜN EGE KÖPRÜLÜ
1997
İBRAHİM ÇAĞLAR
1996
İNANÇ SELİM
1995
EMRE TURAL
COACH
KEREM AŞICI
ANTRENÖR
DOĞANCAN GÜMÜŞ
ANTRENÖR
ORKUN POLAT
ANTRENÖR

 



Takım Videoları

 


İstek ve önerilerinizi Beylerbeyi Basketbol Whatsapp hattımızdan hızla cevaplıyoruz.

beylerbeyibasketbol facebookbeylerbeyi basketbol instagrambeylerbeyi basketbol twitterbeylerbeyi basketbol googlebeylerbeyi basketbol whatsapp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir