25 Nisan 2024

2011 – 2012 SEZONU – YILDIZ B (1997 doğumlular)

Beylerbeyi Spor Kulübü Yıldız B Erkek Basketbol takımı (İstanbul Karşıyaka) bu sezon Seri B liginde kendinden bir yaş büyüklere karşı zorlu bir mücadele verdi. Buna rağmen Anadolu Efes B ve Beylerbeyi Yıldız A takımlarının ardından  grubu 8 puanla 3. sırada tamamlayarak bir üst tura çıkmayı başardı.

Takımımız, 1997 doğumlu oyunculardan kurulu olup, geçen yıl küçükler Seri A ligine çıkma başarısı göstermiş elit bir takımdır. Ancak bu yıl kendi kategorilerinde bir yaş küçük doğumlu oyunculardan oluşmakta olduğundan hedef sezonumuz 2012 – 2013 sezonudur.

1997 doğumlu oyunculardan oluşan takımımız, Yıldız A takımımızın Beylerbeyi ismi ile lige çıkması ve aynı kategoride iki takımın aynı isimle oynayamayacağından dolayı, “İstanbul Karşıyaka” ismi ile ligde mücadele etti.

23 – 26 Ocak 2012 tarihleri arasında, Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizatörlüğünde, “Starların Doğuşu” basketbol turnuvasına katılan Yıldız Takımımız, turnuvada Şampiyon olmuştur.

 


Takım Başarıları

Türkiye Basketbol Federasyonu Seri B ligi
ÇEYREK FİNAL
İstanbul Gelişim Ligi
4  NCÜ
Eskişehir GSGM Turnuvası
ŞAMPİYON


TBF SERİ B LİGİ

TBF Seri B Yıldız Ligi ilk tur maçlarında Efes Pilsen B ve Beylerbeyi Yıldız A takımının ardından 3. olarak bitiren 1997 doğumlu takım (İstanbul Karşıyaka), Play Off grubunda Beşiktaş, Robert Kolej, Bahçeşehir,  Efes Pilsen B takımı ile eşleşen takımımız bu defa ilk maçta yaptığı hataları yapmayarak Pertevniyal’i mağlup etti ve grup lideri olarak Play off çeyrek finaline gitti.

Takımımız grup maçlarını tamamladıktan sonra antrenman öncesi kondisyon çalışıp sonrasında şut antrenmanları yaptı. Kondisyon antrenmanlarına katılımda ve hareketlerin doğru yapımında bazen sıkıntı yaşadık. Bu durumun bazı oyuncuların artık bu işi ciddiye almamasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Çünkü aralarında bazı oyuncular var ki hakikaten antrenmana kendini geliştirmek, basketbol bilgisine bir şeyler katmak ve en önemlisi ana hedefimiz olan önümüzdeki sezonda Türkiye şampiyonasına gidebilmek için elinden gelenin en iyisini yapma gayretini gösterirken bazıları da antrenmana arkadaşları ile muhabbet etmek için geliyor veya kendilerini profesyonel basketbolcu zannedip antrenmanlarda verimsiz çalıştılar.

Takımın sıkıntılarından biride grup maçları tamamlandıktan sonra bir sonraki grup veya maç dönemine kadar olan sürede ve sezon maçları bittiğinde bir sonraki sezon başlangıcına kadar olan süre zarflarında , kısacası maç dönemleri arasındaki boşluklarda nasılsa maçlara daha var diyip antrenmanları ciddiye almaması oldu. Eğer bir takımın reel hedefleri varsa ve bu hedefleri başarmak istiyorsa hangi zaman döneminde olursa olsun hedefe ulaşabilmek için elinden gelen en iyi çalışmayı yapması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette stres atılmalı, eğlenilmeli ama dozunu bilmek kaydıyla. Oyuncularımıza bunu iyi anlatabilirsek ve bu düşünceyi kafalarında yer edindirebilirsek bu sıkıntıyı da aşacağımızı düşünüyoruz.

Play-off a yükselen takımları 1996 doğumlu. Buna rağmen takımımız zeki ve iyi oyunculara sahip. Kendi jenerasyonlarında üst ligin iyi takımlarını yenebilecek, bir üst jenerasyonda üst ligin iyi takımlarını zorlayacak kapasiteye sahipler. Bu konuda takımımıza sonuna kadar güveniyoruz.

Takım antrenörü Burak Ceranoğlu’nun Play Off öncesi raporu;

Takımımızın fastbreak yüzdesi normalin altında % 40. Fastbreak, takımımızın temel silahlarından biri o yüzden bu yüzdeyi arttırmamız gerekiyor. Faul yüzdesi % 54 bu yüzdeninde artması gerekli. Bunun için antrenmanlarda yapılan maç temposundaki faul atış çalışmasında tüm oyuncuların elinden gelenin en iyisini yapması ve en önemlisi maç temposunda yapmalılar. Şu an için bu çalışmalarda da disiplinsiz ve özverisiz çalışıyorlar. Aralarında birkaç kişi bu özeni gösteriyor. İç ve dış atış yüzdelerimiz de çok düşük % 23-% 11 özellikle önümüzdeki sezon Türkiye şampiyonasına gitmek istiyorsak bu yüzdenin kesinlikle artması gerekli. Bunun tek yolu antrenmanlar da şut çalışıldığı zaman oyuncularımızın daha özverili,  disiplinli ve dikkatli çalışmaları gerekiyor. Şuan için ne yazık ki bu özveri ve disiplin yok. Sadece bazıları bu özen ve disiplini gösteriyor.

Son olarak değinmek istediğim konu ise oyuncularımızın ders durumları. Bu dönemde dersleri yüzünden sıkıntı çekmemeleri gerekir. Bazı oyuncularımızın dersleri gerçekten çok kötü. Bu oyuncularımızla konuşmalı ve durumun ciddiyetini anlatmalıyız.

Yıldız A takımımızın play off’da son maçını Bahçeşehir ile yapmış takımımız 1996 doğumlu rakibe ve rakip velilerin tribün terörüne rağmen normal süreyi Efe Dede’nin buzzer beater’ı ile 87-87 berabere tamamlamış ancak dış olayların etkisi ile uzatmalar sonunda elenmiştir.


ESKİŞEHİR’DE ŞAMPİYONLUK

TBF İstanbul ligi sezon arasında devre arasını fırsat bilen takımımız Eskişehir Tütrk Dünyası Başkenti Basketbol Şampiyonasına katıldı.

Takımımız bu turnuvada kendi yaşıtları ile oynadı ve güçlü rakibi BASKENT 34 ile oynadığı maçı kazanarak şampiyon oldu.

 


İSTANBUL GELİŞİM LİGİNDE ÖNEMLİ BAŞARI

TBF İstanbul ligi ile eşzamanlı oynadığımız Gelişim liginde bir yaş küçük oynamamıza rağmen iyi bir derece ile sezonu kapatıyoruz.

 


TAKIM KADROSU

UTKU CİNSAN
1997
KAANHAN GEÇİMLİ
1997
ATEŞ ARAT
1997
EFE KESEN
1997
ÇAĞATAY BAYKENT
1997
EFE TUNA
1997
KAAN KÜLAH
1997
ERDEM SUNAY
1997
UĞURCAN AKBULUT
1997
TAHA ŞENGÜL
1997
EFE DEDE
1997
AHMET TUTUŞ
1997
ŞAFAK DAYANÇ
1997
EFE NADİR
1997
UTKU ERSAN
1997
  ÖZGÜR AKKURT
1997
EMRE TURAL
COACH
BURAK CERANOĞLU
ANTRENÖR
DOĞANCAN GÜMÜŞ
ANTRENÖR
ORKUN POLAT
ANTRENÖR

 



Takım Videoları

 


İstek ve önerilerinizi Beylerbeyi Basketbol Whatsapp hattımızdan hızla cevaplıyoruz.

beylerbeyibasketbol facebookbeylerbeyi basketbol instagrambeylerbeyi basketbol twitterbeylerbeyi basketbol googlebeylerbeyi basketbol whatsapp

One thought on “2011 – 2012 SEZONU – YILDIZ B (1997 doğumlular)

  1. Takımla ilgili böyle haber ve yazılar görmek mutluluk verici, teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir